葳格教學參觀日 打造零距離教學場域

Open House is an opportunity for teachers to demonstrate their professionalism and teaching believes to the parents. It is also a chance for our parents to understand a little more about how our students are performing in school. It is an event for our teachers, students, and parents to get to know one another better.

葳格國際學校北屯校區小學部首次的「教學參觀日」於10/210/3舉行。透過本次活動,邀請家長入班與孩子共同上課。激發教師創意活潑之教學策略,提高學群統整課程之能力,落實學校本位課程。並且讓家長了解子女在校上課表現、同學間互動及教師教學實況,共創親、師、生三贏局面。

各年級課程國語、自然、社會、ReadingMathiWagor…等課程,由中師、外師以獨特創意教學方式、多元活潑的豐富內容,吸引孩子們學習興趣,不只是在講台上授課,而是走下講台,引導孩子們思考並操作,藉此提升學習能力。

本次家長參與相當踴躍,並且給予熱情的回饋,學校鼓勵家長們以不同角度觀察、提供教學建議,作為日後教學參考。同時教師們也將不斷精進教學方式,適當運用科技、設計課程,讓孩子成為教與學的主角。